Українська правда

Павленко заявив, що паралімпійці отримують менше за олімпійців

Сергей Шемшученко — 5 березня 2010, 15:33

Інформація про те, що фінансування паралімпійськой збірної України значно перевищує суму, виділену для фінансування національної збірної, не відповідає дійсності.

Про це міністр з питань сім'ї, молоді та спорту України Юрій Павленко заявив на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє "Интерфакс-Украина".

"Я б попросив, щоб інформація про те, що паралімпійськая збірна більше фінансується, більше не звучала, оскільки ця інформація не відповідає дійсності. Хоча я повністю переконаний у необхідності збільшення фінансування як для олімпійської збірної України, так і для паралімпійської", - сказав він.

Так, Павленко навів цифри, згідно яким для фінансування завершального етапу підготовки у 2009-2010 роках на олімпійську збірну України було виділено 26,867 млн. грн, а на паралімпійську - 6,077 млн. грн.

У той же час, участь національної олімпійської збірної України обійшлася державі в 4,486 млн. грн, тоді як участь паралімпійськой збірної у Ванкувері обійдуться в 614 тис. грн.

У той же час, протягом всього 2009 року фінансування для підтримки діяльності національного олімпійського комітету України склало 21 млн. грн.