Українська правда

Стаднік: Росіяни імениті, але і українці не промах

Сергей Шемшученко — 6 березня 2010, 15:25

Збірна України з вільної боротьби планує дати бій росіянам у другому колі Кубка світу, який стартував у Москві.

Про це заявив один з лідерів українців Андрій Стаднік в інтерв'ю сайту Федерації вільної боротьби Росії.

"Налаштовуємося на серйозну боротьбу. Звичайно, у росіян в кожній вазі імениті суперники, але і ми не промах - три призери Олімпійських ігор, та й молоді спортсмени можуть вистрілити. Для перемоги потрібно виграти чотири сутички.

Я майже з усіма спортсменами, які будуть боротися на Кубку світу, раніше вже боровся і перемагав", - каже чемпіон Європи та віце-чемпіон Олімпіади в Пекіні.

Також Стаднік розповів про крадіжку, яка сталася, коли його не було вдома у Львові.

Нагадаємо, злочинці викрали дві олімпійські медалі - Андрія і його дружини Марії, гроші, цінні речі, колекцію алкогольних напоїв та джип.

"Звичайно, це відволікає від тренувань. Мимоволі починаєш думати про цю крадіжку. Вкрали медалі, ордени - це ж іменні речі. Навіщо вони їм? Кому вони потрібні? Гаразд, машина - це зрозуміло, золото, гроші. Але медалі?

Я тільки приїхав, а мені тут нагадують, що у мене були такі події. Взагалі вже два тижні минуло. Неприємно звичайно. Зараз готуюся до чемпіонату Європи, головна мета - перемога на ньому, тому немає часу цим серйозно зайнятися. От після нього поїду сам розбиратися.

Правоохоронні органи поки нічого не говорять. Зазвичай такі речі протягом тижня знаходяться, або це вже висить. Якщо машину знайдуть, значить, далі потягнеться нитка, якщо ні - складно сказати.

Напевно, хтось навів, і напевно я цих людей знаю, значить друзів у мене буде набагато менше після цього випадку. Судіть самі, у мене була дуже дорога колекція коньяків, і про неї знали деякі", - каже львівський борець.