Українська правда

Мазурик: Завадила поломка механізму підйому планки

Сергей Шемшученко — 12 березня 2010, 15:10

Українському стрибуну з жердиною Максиму Мазурику завадили подолали кваліфікацію чемпіонату світу з легкої атлетики у закритих приміщеннях кілька причин.

Про це заявив сам спортсмен у коментарі офіційному сайту Федерації легкої атлетики України.

"Сьогодні у мене щось не заладилося з ритмом розбігу, а самі стрибки були досить непоганими. Нинішньої зими чомусь дуже мало було турнірів зі стрибків з жердиною серед чоловіків, а мені зазвичай потрібно гарно розстрибатися перед головним стартом сезону. То ж виходить, що набрати таку змагальну форму, як мені хотілося б, до Дохи так і не вдалося.

Є й ще одна причина. Після чемпіонату України пішов рецидив старої травми - запалення ахілів. Увесь цей час я не міг виконувати технічну роботу. Головне, що ми намагалися зробити за цей час - це втримати спортивну форму на високому рівні, - розповів він.

"Зламалася автоматика підйому планки. Спершу її намагалися полагодити, але безуспішно. Потім підйом планок тривав дуже довго. 19 учасників змагалися майже три з половиною години, - і це в кваліфікації. Як на мене, задовго", - сказав стрибун.

"Ви подивіться на статистику останньої висоти. Чотири атлети, котрі встигли виконати свої спроби до поламки - стрибали неперевершено. Всі інші збилися зі змагального ритму. Думаю, цей інцидент став на заваді високих стрибків не лише мені", - наводить слова Мазурика сайт федерації легкої атлетики України.