Українська правда

Збірна України завоювала вісім медалей на турнірі Гран-прі

Сергей Шемшученко — 14 березня 2010, 11:19

Збірна України з вільної боротьби завоювала 8 нагород на 40-му міжнародному турнірі Гран-прі на призи триразового олімпійського чемпіона Олександра Медведя, який завершився у Мінську.

Цього року на турнірі було заявлено понад 300 учасників з 26 країн. У чоловічих змаганнях - 205 борців з 23 країн, на жіночий турнір - близько 100 спортсменок з 13 держав.

Українська команда зібрала у Мінському Палаці Спорту медалі всіх категорій.

Юрій Семакін став переможцем у категорії до 66 кг, а на наступний день Валерій Андрейцев, який виступає в категорії до 96 кг, продовжив почин і додав в українську скарбничку ще одну золоту медаль.

Срібло білоруського турніру в категорії до 59 кг відправляється до Одеси, разом з бронзовою призеркою Чемпіонату світу - Ганною Василенко.

Через травму, Юрій Леденьов не зміг брати участь в Київському Міжнародному турнірі, але в Мінську молодий борець здобув бронзу у вазі до 55 кг.

Бронзовими медалями обмежилися і досвідчені борчині Катерина Бурмистрова (до 67 кг) та Наталія Синишин (до 55 кг). Володарка бронзи Чемпіонату світу Олександра Когут також піднялася на третю сходинку п’єдесталу, інфорормує прес-служба Асоціації спортивної боротьби України.