Українська правда

Польща має серйозні проблеми з двома аеропортами

Сергей Шемшученко — 25 березня 2010, 12:35

У Польщі успішно триває підготовка інфраструктури аеропортів до Євро-2012 у Варшаві та Вроцлаві, однак деякі проблеми можуть виникнути з вчасною підготовкою до турніру летовищ у Познані та Гданську.

Про це поінформував координатор з підготовки аеропортів у відповідальній за проведення турніру в РП спілці "PL.2012" Томаш Шимчак, передає Укрінформ з посиланням на видання "Пульс бізнесу".

"На сьогодні однозначно будуть готовими до Євро-2012 аеропорти у Варшаві та Вроцлаві", - зазначив Шимчак.

За інформацією експерта, столичний аеропорт імені Шопена, навіть без врахування проведення нинішніх робіт, вже сьогодні готовий приймати гостей чемпіонату. Упродовж найближчого часу буде покращено під'їзди до летовища.

Непоганою виглядає ситуація й у Вроцлаві, де пасажирський термінал й уся необхідна інфраструктура будуть готові в першому кварталі 2011 року. Офіційне відкриття летовища заплановано на вересень 2011 року.

Натомість проблеми Познані, за інформацією Шимчака, пов'язані з відсутністю відповідного рішення щодо впливу будівництва на навколишнє середовище. Прийняттю позитивного рішення перешкоджає високий рівень шуму навколо аеропорту в години-пік, адже летовище розташоване в центрі міста.

У Гданську побоювання координатора спілки "PL.2012" пов'язані з кінцевим терміном завершення робіт в аеропорту, який визначено на березень 2012 року. Хоч роботи у столиці Поморського воєводства РП здійснюються відповідно до графіка, після їх завершення потрібен ще деякий час на перевірку готовності летовища.

"Це може бути трохи критично, оскільки для тестування готовності аеропорту необхідно ще 2-3 місяці", - підкреслив Шимчак.