Українська правда

Відставання реконструкції "Олімпійського" обіцяють ліквідувати у червні

Сергей Шемшученко — 25 березня 2010, 20:20

Акціонерне товариство "Холдингова компанія "Київміськбуд" має намір ліквідувати відставання робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" у червні цього року.

Як передає УНІАН, про це повідомив у четвер, 25 березня, на прес-конференції головний інженер ХК "Київміськбуд" Олександр Галицький.

"На нашу думку, ми говоримо про відставання в 2,5 - максимум 3 місяці. Ми говоримо про те, що це не критично. За червень ми ввійдемо у графік", - сказав він.

Галицький уточнив, що відставання існує по роботах у віп-зоні і монтажі металоконструкцій навісу.

"Ми скоротили відставання, задеклароване раніше. Сьогодні ми говоримо про те, що впродовж місяця відставання по монтажу металоконструкцій не буде", - уточнив він.

За даними холдингу, сьогодні змонтовані три колони для навісу над чашею стадіону.

Серед причин відставання Галицький назвав складні погодні умови взимку. При цьому на уповільнення темпів реконструкції також вплинули затримки з фінансуванням робіт, а також невчасна видача робочої документації.

Коментуючи озвучений міністром у справах сім`ї, молоді і спорту Равілем Сафіулліним термін відставання реконструкції на 5 місяців, Галицький зазначив, що ця цифра "народилася" під час роботи тимчасової комісії Верховної Ради.

"Ми працювали з фахівцями, які були залучені для прояснення стану реконструкції НСК "Олімпійський". Тільки тому, що часу у фахівців було замало, вони не змогли акцентувати увагу на одних питаннях, ми не змогли донести інші. Це винятково через брак часу", - пояснив він.

Головний інженер холдингу наголосив, що існуюче відставання не позначиться на наступних етапах реконструкції спорткомплексу - облаштуванні вантів, підготовці фундаментів. "Це ми сьогодні гарантуємо", - додав він.

"Термін введення в експлуатацію стадіону не змінюється у будь-якому випадку - це червень 2011 року", - підкреслив головний інженер "Київміськбуду".