Українська правда

Стадіон до Євро-2012 у Львові будуватимуть за державні кошти

Сергей Шемшученко — 25 березня 2010, 21:31

У четвер, 25 березня депутати Львівської міської ради погодили передачу цілісного майнового комплексу ЛКП "Дирекція з будівництва стадіону у Львові" Кабінету міністрів.

За це рішення проголосувало 86 депутатів, пише прес-служба Львівської міської ради.

Натомість, уряд зі свого боку має профінансувати 100% вартості подальшого будівництва. За Львовом залишиться право на частку у майбутній євроарені, яка відповідатиме вкладеним на даний момент коштам.

"Це значне полегшення для міського бюджету. Я задоволений, що нашу вимогу фінансувати стадіон з державного бюджету нарешті задовольнили", - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Пропозиція Міністерства сім'ї молоді та спорту щодо надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу ЛКП "Дирекція з будівництва стадіону у Львові" у державну власність з юридичної точки зору є найбільш прийнятною для міської ради. Адже з передачею ЛКП і надалі залишатиметься замовником робіт з будівництва. Наступний крок має зробити КМУ, ухваливши відповідне рішення. Потім буде створена комісія з передачі - приймання об'єкта", - розповіла начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

У власності територіальної громади Львова залишається і ділянка, площею 25 га. А ЛКП та держава матимуть право користування нею.