Українська правда

Двоє українців стали чемпіонами світу серед спортсменів з вадами зору

Сергей Шемшученко — 31 березня 2010, 17:04

Збірна України з дзюдо завоювала чотири нагороди на чемпіонаті світу серед спортсменів з вадами зору, який відбувся у турецькій Анталії.

Всього у складі української делегації було 7 спортсменів з вадами зору - 5 чоловіків і 2 жінки. Чемпіонами світу стали дебютанти змагань такого рангу 21-річний Давид Харавей (66 кг) з Дніпропетровська та киянин Дмитро Соловей, який завоював "золото" у ваговій категорії до 73 кг, повідомляє judoinfo.kiev.ua

Бронзову медаль у ваговій категорії до 52 кг завоювала Наталя Ніколайчик з Рівного. Ще одну "бронзу" наші дзюдоїсти виграли в командному турнірі "стінка на стінку" серед чоловіків.

За крок до медалі зупинився ще один рівненський дзюдоїст Олександр Поминов (90 кг), що поступився в поєдинку за "бронзу". На сьомому місці завершив змагання ветеран нашої збірної, бронзовий призер афінської Паралімпіади-2004 Ігор Засядкович (60 кг) зі Львова.

У командному турнірі "стінка на стінку" наша чоловіча збірна у складі Ігоря Засядковича, Давида Харавея, Дмитра Солов'я, Едуарда Тропінова та Олександра Поминова завоювала "бронзу". Українські дзюдоїсти поступилися майбутнім срібним призерам турніру - команді Росії, а переможцем командного турніру стала збірна Азербайджану.