Українська правда

Колесніков не проти віддати Євро-2012 Ахметову

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2010, 10:02

Віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков був би не проти віддати підготовку до чемпіонату Рінату Ахметову.

Про це урядовець заявив в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

"У такому випадку, ми однозначно були б ближче до мети, ніж перебуваємо на даний момент", - відповів чиновник на питання журналіста "чи варто віддати Євро-2012 Рінату Ахметову".

"Але все ж таки потрібно розуміти, що провести Чемпіонат Європи жодна громадська організація, ні навіть люди, які шалено люблять футбол і мають можливість його розвивати, не зможуть. Тут роль держави - переважна", - додав він.

За словами Колеснікова, Канада витратила 10 млрд. доларів на підготовку зимової олімпіади. "При тому, що зимова - не літня. Скільки витратила Москва свого часу, вже неможливо підрахувати. А скільки Сочі ще витратить?", - зазначив Колесніков.

Віце-прем'єр наголосив, що така велика спортивна подія - це імідж, і з її допомогою розвивається національна інфраструктура.

"Прямих витрат на Євро-2012 в України всього 700 млн. доларів - це два стадіони. Все інше - це національна інфраструктура, яку, так чи інакше, однаково треба було будувати: рано чи пізно, але бажано якомога раніше. Нові дороги і нові аеропорти дають нові можливості для розвитку регіонів", - підсумував Колесніков.