Українська правда

Платіні хоче гарантій від Януковича

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2010, 13:40

УЄФА хоче отримати ще більше державних гарантій щодо підготовки країни до чемпіонату Євро-2012.

Про це заявив президент УЄФА Мішель Платіні у середу, 7 квітня, під час протокольного візиту до Львова, повідомляє zaxid.net.

"УЄФА довіряє обіцянкам української влади - як державної, так і місцевої. У певний момент ми не зможемо зробити крок назад", - зазначив Мішель Платіні.

"Ми говоритимемо про гарантії, які може дати Україна щодо "Євро-2012", - додав він.

Окрім цього, президент УЄФА зазначив, що він зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем і має надію отримати ще більше державних гарантій щодо підготовки країни до чемпіонату Євро-2012.

"Це протокольний візити членів УЄФА, президента і членів фінансового відділу УЄФА у приймаючі міста. Раніше ми були у Києві, тепер відвідали Львів, поїдемо в Донецьк та Харків. Україна і Польща декілька років тому отримали право на отримання чемпіонату, і ми бачимо, що є великий поступ у підготовці цих країн, особливо в Україні", - зазначив Платіні.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо Львова, Мішель Платіні наголосив, що одним із основних завдань підготовки Львова до Євро-2012 є будівництво стадіону, розбудова аеропорту, злітно-посадкової смуги та розвиток готельної інфраструктури.