Українська правда

Колесніков озвучив технічні проблеми "Олімпійського"

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 11:37

Реконструкція НСК "Олімпійський" до чемпіонату Європи з футболу 2012 року має технічні проблеми.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"У нас є технічні проблеми, що стосуються реконструкції стадіону. Вони пов'язані з паралельним монтажем даху, що вимагає наявності важкої техніки всередині стадіону, і з підготовкою поля", - сказав урядовець.

"Мова йде про підготовку газону з квітня по червень. Наступної весни ці роботи збігаються. Думаю, ми знайдемо грамотне технічне рішення", - додав він.

Колесніков також нагадав, що найкритичнішими об'єктами, які відстають у будівництві, залишаються львівський і київський стадіони, а також львівський і донецький аеропорти.

"У "Борисполі" є відставання за термінами з боку турецької компанії, яка будує термінал D. Буду зустрічатися з підрядниками", - сказав чиновник.

За словами Колеснікова, завершені роботи щодо злітно-посадкової смуги у Донецьку.

"Закладено термінал. Сподіваємося, що до наступної інспекції УЄФА ми вийдемо в його будівництві на рівень "нульової позначки" і приступимо до будівництва першого, другого і третього поверхів", - зазначив представник уряду.

"Є чітка гарантія будівельників, що у грудні ми закриємо більшість питань щодо Львівського аеропорту. Смугу робить новий підрядник, поки вона не готова, але терміни її здачі не викликають сумніву. Термінал будує відповідальна компанія. Всі борги ми закрили. Фінансує будівництво львівського та донецького терміналів держава", - підсумував Колесніков.