Українська правда

Колесніков: Немає жодної можливості відібрати у нас Євро

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 11:42

Віце-прем'єр з Євро-2012 Борис Колесніков стверджує, що УЄФА бачить прогрес у підготовці України з новою владою до заходів "Євро-2012".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи недавній візит президента УЄФА Мішеля Платіні в Україну і свій візит в Ніон, у штаб-квартиру УЄФА.

"УЄФА відзначив прогрес нової команди на чолі з президентом, яка за місяць просунула проекти по Євро-2012, і за місяць ми сплатили в 2,5 рази більше об'єктів, ніж за попередні 2 місяці", - сказав Колесніков.

"За останні 25 днів ми вклали 550 мільйонів, а за останні 2 місяці попередній уряд лише 250 мільйонів гривень. Але Платіні абсолютно правильно зауважив, що цього мало", - зазначив він.

"Потрібно показати значний прогрес по Львову, зокрема по стадіону. Думаю, що до 2 червня, коли відбудеться наступне засідання УЄФА, ми доб'ємося тут значного прогресу", - сказав Колесніков.

Він нагадав, що у Львові був змінений генпідрядник, "взяли іноземного фахівця-консультанта, який готував стадіон "Бенфіці".

"Що стосується стадіону в Києві, то Платіні відзначив прогрес", - сказав віце-прем'єр.

Він також підкреслив: "Вже немає жодної можливості відібрати у нас Євро".

"У суботу на нараді в штаб-квартирі УЄФА все, зокрема і Платіні, заявили, що все в руках в українців, і висловили впевненість, що ми впораємося. Тепер все залежить від нашої організованості, від фінансової складової", - сказав Колесніков.

Українська правда