Українська правда

Колесніков: Донецьк обов'язково буде претендувати на півфінал Євро

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 11:44

Донецьк може прийняти півфінал Євро-2012.

Про це заявив віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков в інтерв'ю "Сегодня".

Також урядовець прокоментував заяву Платіні, що Донецьку заявив, що для того, щоб приймати півфінал, у Донецька замало готелів.

"Донецьк обов'язково буде претендувати на півфінал. У Львові готелів вистачає за рахунок того, що в Трускавці їх досить. Там потрібно прокласти нову трасу, з'єднавши Трускавець з міжнародною трасою Чоп-Київ. Тому та ж проблема і в Донецьку. Наприклад, з'єднати Донецьк з Святогорським курортом. Це дорога Донецьк-Харків. Ми повинні зробити все для того, щоб Святогірськ зміг прийняти 15-20 тисяч уболівальників. Тоді взагалі ніяких проблем не буде. Нові готелі в самому Донецьку вже будуються", - запевнив віце-прем'єр.

Крім того, Колесніков розповів, коли буде зверстаний календар Євро-2012 і визначиться, в яких містах відбудуться які матчі.

"Остаточне рішення буде прийнято тільки в грудні 2011 року. Жеребкування відбудеться в Києві. Перший матч відбудеться у Варшаві, фінальний - в Києві. 99 % ймовірності того, що збірна Польщі буде грати у Варшаві та Вроцлаві, а збірна України буде грати в Донецьку", - каже віце-прем'єр.