Українська правда

У Криму відбудеться етап чемпіонату світу з гонок на моторних човнах

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 15:48

7-9 травня Ялта прийматиме перший в історії нашої держави етап чемпіонату світу з гонок "Пауербот П1" на човнах класу "Суперспорт" та "Еволюшн".

Такої честі Україна удостоїлась після того, як команда "Український дух" на швидкісному катері "Чайка" у свій дебютний сезон несподівано для всіх виборола чемпіонство у класі "Суперспорт". Дарма що "штаб-квартира" команди розташована на Мальті, у турнірі брали участь лише сім колективів, а головний вклад у перемогу "Юкрейніен спіріт" зробили іноземці, пише "Україна Молода".

Як розповів на прес-конференції президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук, який у складі чемпіонів виконував функції штурмана, головним минулорічним завданням команди вважалася презентація України у світі.

"У новому сезоні ми змінили тактику: тепер наша головна мета - популяризація цього виду спорту в Україні. Саме тому екіпаж "Чайки" став повністю українським", - каже Шемчук.

Парк "спірітівців" поповнився човном класу "Еволюшн". Він має більшу потужність, іншу конструкцію (закритий "кокпіт") й чимось нагадує ракету. Штурман вважає, що перегони на цих човнах можна називати "королівськими", адже можливості такого агрегату не обмежені. Така собі "Формула-1" на воді здатна розганятися до 220 км/год.

"Для гостей Ялти ми влаштуємо справжнє свято. У перший день глядачі стануть свідками кваліфікаційних заїздів, за підсумками яких наступного дня відбудуться гонки у відкритому морі на кільцевій трасі завдовжки 49 морських миль. А на День Перемоги гостей Криму очікує родзинка спортивного шоу - перегони на виживання", - анонсує пан Шемчук.

Слід сказати, що порція адреналіну, яку отримують спортсмени на гребені хвилі, - не дешева. За словами Віктора Шемчука, спонсори-бізнесмени виділяють на утримання української команди мільйон доларів на рік.