Українська правда

На харківське метро виділять 400 мільйонів

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 16:08

У 2010-2012 рр. на розвиток Харківського метрополітену планується виділити 400 млн. грн.

Такий обсяг фінансування визначений програмою розвитку Харківського метро, враховуючи необхідність подальшої підготовки міста до проведення матчів фінальної частини Євро-2012, пише Gazeta.ua

На сьогодні субпідрядником будівельних робіт підземки в Харкові є ВАТ "Харківметробуд", 100% акцій якого належить приватним особам.

Зміна акціонерів організації відбулася 11 квітня 2010 року і в зв'язку з цим очікується поява іноземних інвесторів, готових інвестувати в "Харківметробуд" кілька десятків мільйонів доларів.

Якщо це відбудеться, фінансовий обіг фірми складе щонайменше 110 млн. грн. в рік, а враховуючи активи на 100 млн. грн., реальна вартість підприємства зросте в рази, прогнозують експерти.

Наразі акції "Харківметробуд" розміщені на Українській Біржі і котируються за ціною 9 грн. за акцію. Однак за підрахунками аналітиків, їх реальна вартість складає близько 15 грн.

Експерти також прогнозують, що інвестиції в "Харківметробуд" дозволять отримати в майбутньому прибуток у 200% річних і вже за кілька років це підприємство стане однією з провідних будівельних компаній в Україні.