Українська правда

Гонтюк: Для морального спокою не вистачає олімпійського золота

Сергей Шемшученко — 16 квітня 2010, 13:52

Роман Гонтюк, срібний та бронзовий призер двох останніх Олімпійських ігор з дзюдо, вирішив змінити вагову категорію.

Про це дзюдоїст розповів в інтерв'ю Gazeta.ua

Через травму Роман не з'являвся на татамі півтора року. Пішли чутки, що він завершив спортивну кар'єру, та спортсмен заперечив це.

"На студентському чемпіонаті України в Запоріжжі у фінальній сутичці з Іллею Марковим розірвав сухожилля на задній поверхні стегна. Травмувався через власну халатність. Перед сутичкою погано розім'явся. Травма сталася тоді, коли вів боротьбу лежачи. Щось хруснуло, відчув сильний біль. Із татамі мене винесли, бо сам зійти був не в змозі.

Відновлення було дуже довгим і непростим. Два з половиною місяця я лежав, не міг ходити навіть із милицями. Уже навіть з'являлися думки, що кар'єру доведеться завершувати. Але недавно вирішили з тренером, що сили та здоров'я ще залишилися", - каже Гонтюк.

Зараз Роман почав підготовку до вересневого чемпіонату світу.

"Тепер виступатиму в категорії до 90 кілограмів, а не до 81. Легше не стало. Мабуть, упродовж усієї кар'єри борюся з надлишковою вагою. Раніше доводилося зганяти 8 кіло, а зараз, коли виступаю у важчій категорії, маю 7 кілограмів надлишку", - зізнався дзюдоїст.

Крім того, Роман поділився планами на майбутнє.

"Морально треба бути готовим до всього. Я забезпечена людина, в мене є сім'я, є де жити, на чому їздити. Але для морального спокою не вистачає олімпійського "золота", - додав спортсмен.