Українська правда

Попков і Дементьєв виграли міжнародну велогонку "Гран-прі Донецька"

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2010, 15:03

В столиці Донбасу відбулася IV міжнародна велогонка "Гран-прі Донецька".

У її програму входила гонка критеріум (36 кіл) - 1-й етап відкритого чемпіонату України в гонці критеріум 2010 року і міжнародна групова гонка на 168,5 км, яка має класифікацію Міжнародного Союзу Велосипедистів 1.2, інформує сайт Федерації велоспорту України.

У перший день гонки критеріум перемогу отримав господар траси Єгор Дементьєв, який набрав 45 очок. Друге і третє місця з однаковою кількістю очок (19) посіли Віталій Попков і Сергій Лагкуті відповідно.

Всього на старт вийшло близько 120 велосипедистів з України, Аргентини, Білорусі, Італії, Молдови, Польщі та Росії. Вони представляли 24 команди із 6 країн - України, Білорусі, Угорщини, Молдови, Польщі, Росії. До фінішу дійти вдалося трохи більше 80-ти.

Завершальним стартом "Гран-прі Донецька" стала групова гонка на 168,5 км. рівня 1.2 за класифікацією UCI. Практично штормовий вітер, який різко змінював свій напрям, і прохолодна погода не зробили цю непросту трасу ще важчою. Як результат, до фінішу дійшло менше половини учасників.

Перемогу в цій гонці, так само як і днем раніше здобув член команди господарів Віталій Попков (4:07:33) Другим був росіянин Дмитро Пузанов (ЦСКА ВВС Самара) - 4:08.55. Третім прийшов італієць Андріано Анджелоні, який виступає за угорську команду BETONEXPRESSZ 2000