Українська правда

Будівництво стадіону у Вроцлаві знову під загрозою?

Сергей Шемшученко — 19 травня 2010, 11:34

Спілка Wroclaw 2012 оголосила про розірвання угоди із консорціумом п'яти банків на фінансування будівництва міського стадіону до Євро-2012 у Маслицях.

Про це повідомив заступник мера міста Мацей Блуй, інформує 2012ua.net з посиланням на Gazeta.pl.

Про те, що вроцлавську євроарену будуватимуть в кредит стало відомо у вересні минулого року. Тоді ж міська влада провела тендер, в якому участі взяв єдиний консорціум з п'яти банків: Pekao SA, PKO BP, ING, BRE Bank, Nordea. Відтоді місто та кредитори вели переговори про умови надання кредиту у розмірі 500 мільйонів злотих (понад 160 млн доларів).

Консорціум пізніше висунув умову, аби усі зобов'язання щодо погашення кредиторської заборгованості були закріплені у міському бюджеті. Згоду на таке рішення мала була дати у четвер, 13 травня, міська рада.

Планувалося, що місто виплачуватиме кредит протягом 14 років і разом з видатками сума сягне 666 мільйонів у польській національній валюті (215 млн доларів).

Натомість у понеділок стало відомо про оголошення нового тендеру на фінансування будівництва стадіону. Міська влада запевняє, що дана ситуація не позначиться на темпах будівництва об'єкту.

Наразі арена зводиться на кошти міського бюджету.