Українська правда

Діамантова ліга. Мазурик став третім у Шанхаї

Сергей Шемшученко — 25 травня 2010, 10:23

Український стрибун з жердиною Максим Мазурик став третім на другому етапі найпрестижнішої легкоатлетичної світової серії - Діамантової Ліги, який завершився в Шанхаї.

Український жердинник відкрив рахунок здобутим очкам, які в Діамантовій Лізі нараховується лише за 1-3 місця, повідомляє сайт ФЛАУ.

Мазурик, подолавши висоту 5,60 м, посів третє місце і тепер в Діамантових перегонах здобув перше очко. Росіянину Алєксандру Гріпічу донеччанин поступився лише за спробами.

Анастасія Рабченюк в бігу на 400 метрів з бар'єрами фінішувала четвертою, зі своїм найкращим показником нинішнього сезону - 55.29 сек. На фініші українка перемогла олімпійську чемпіонку Мелані Волкер із Ямайки, результат якої був 4 сотих секунди гірший.

В секторі для метання спису серед чоловіків Роман Авраменко з показником 78,91 м закінчив змагання на п'ятій позначці.

Тетяна Петлюк була шостою на фініші тактичного бігу жінок на 800 метрів. Результат киянки - 2:03.08.

Андрій Макарчев зробив одну-єдину вдалу спробу в секторі для стрибків у довжину серед чоловіків. Приземлившись на позначці 7,73 м, киянин зупинився на сьомій сходинці.

Світлана Мамєєва в секторі для потрійного показала результат 12,93 м і залишилася на останній, дев'ятій сходинці серед учасниць цієї дисципліни.