Українська правда

Костянтин Симчук: В "Будівельнику" все "на мазі"

Сергей Шемшученко — 26 травня 2010, 11:34

Про домовленості клубу, тренера та гравців

На сьогодні щодо "Будівельника" ще дуже багато невизначеного. Домовленості досягнуті з більшою частиною команди, зокрема, зі мною. Але контракти не підписані. Сформований склад обслуговуючого персоналу. Все "на мазі". Чекаємо, поки усі поставлять підписи під контрактами, коли почнеться сезон.

Для нас усіх - професійних гравців, вболівальників, для спортивної преси - це як манна небесна. Наскільки мені відомо, усно домовилися з чеським спеціалістом (Яндичем). Це все, що я знаю.

Щодо складу гравців - будуть хлопці української школи, акцент на легіонерів. Я все ж не функціонер, а чинний спортсмен. Буде 5 чехів-словаків, росіян і додамо українців. З останніх - Сергій Климентьєв, Вадим Шахрайчук, але контракти ще не укладені. Не буду називати прізвища, а раптом контрактів потім не буде.

Про можливих хокеїстів, про перспективи Києва

Я спілкувався з багатьма хокеїстами. Повірте, якби деяким вільним агентам зробили гарну пропозицію з "Будівельника", усі поїхали б. Так, нова команда, нова організація, але це КХЛ. Усе буде по-новому.

Фундамент - київський "Сокіл". Ще залишився той вогник традицій українського хокею на базі "Сокола". Багато людей їхали би до Києва з радістю. Кілька років тому Дмитро Юшкевич - зараз він уже тренер - казав, що буде стояти першим у списку тих, хто поїхав би грати у Києві.

Зараз тривають переговори з Олексієм Житником. Якщо Льошу вдасться підписати, це буде чудово. Нам потрібно робити результат. Треба потрапити в плей-офф, а це непросто.

Комплектацією команди займається Борис Купріянов. Для "Будівельника" це великий плюс, для іміджу команди. Адже він - особистість у російському хокеї, те, що його запросили і він погодився, - це плюс.

Про вболівальників

Мають бути аншлаги, усі чекають на хокей. 20 років хокей у нас тупо вбивали, як загнаного звіра ганяли по Україні. Вболівальників, певно, зменшилося. Але люди підуть на матчі, особливо, якщо будуть приїжджати ЦСКА, "Спартак", будемо збирати стадіони.

Про стадіон

Тривають переговори з Палацом спорту. Не знаю, як вони завершилися, мала бути реконструкція. Комісію КХЛ все задовольнило. Грати будемо там, іншого стадіону, який би відповідав регламенту КХЛ, у нас немає. А потрібен, здається п'ятитисячник.