Українська правда

Чотири міста відсвяткують два роки до старту Євро

Сергей Шемшученко — 3 червня 2010, 16:36

Київ, Харків, Донецьк і Львів проведуть акцію "Два роки до старту Євро-2012".

Як відомо, матч відкриття Чемпіонату Європи 2012 з футболу відбудеться саме 8 червня на Варшавському стадіоні.

У цей день символічно українські міста по черзі представлять логотип міста та квіткову клумбу в центральних частинах.

Стартувати святкування будуть у Харкові - 7 червня о 17:30 на Університетській гірці представники обласної та міської влади урочисто відкриють квіткову клумбу, а також представлять логотип міста і комбінований логотип.

Як повідомили Інформаційному центру "Україна-2012" в прес-службі Харківської міської ради, на відміну від інших трьох міст, в Харкові відкриється ще одна клумба з офіційним логотипом УЄФА - недалеко від аеропорту, де в ці дні триватиме Міжнародний аерофорум, який збере представників аеропортів та авіаперевізників України і СНД.

8 червня естафету підхопить Київ. Висаджений квітковий логотип Євро-2012 буде представлений на схилі поблизу Золотих воріт на розі Володимирської і Ярославового валу.

9 червня до святкування приєднаються Львів і Донецьк. Квіткова клумба у цих містах з'явиться відповідно на Площі Свободи і в парку культури і відпочинку імені Щербакова.

Заходи з метою популяризації турніру відбудуться відповідно до Угоди з приймаючими містами фінального турніру чемпіонату Європи з футболу і УЄФА, а також маркетингових рекомендацій щодо проведення європейського футбольного свята. Проведення подібних заходів стане більш частим з наближенням дати проведення Євро 2012.