Українська правда

Футболісти США отримають 900 тисяч за перемогу на Чемпіонаті світу

Сергей Шемшученко — 5 червня 2010, 16:36

Збірна США у разі перемоги на Чемпіонаті світу в ПАР отримає більше 20 мільйонів доларів преміальних, що складе близько 895 тисяч доларів на кожного гравця.

Офіційної інформації з цього приводу не надходило, але існує секретна домовленість про це між Федерацією футболу США і головною футбольною лігою країни - MLS.

Такі великі преміальні пов'язані з правилами Колективної угоди між гравцями і лігою, яке визначає розміри бонусів на всіх рівнях, повідомляє ресурс Sporting Intelligence.

У рамках угоди передбачені преміальні гравцям у разі всіх можливих результатів їхнього виступу на чемпіонаті світу.

Так, навіть якщо збірна США не набере на турнірі жодного очка, футболісти зароблять приблизно по 78 тисяч, які будуть виплачені з премії в 1,5 мільйона доларів на команду за потрапляння на чемпіонат світу плюс по 4410 доларів кожному футболістові за матч групового турніру на мундіалі.

Якщо збірній США вдасться вийти з групи, в якій окрім неї виступлять збірні Англії, Словенії та Алжиру, команда отримає від 180 тисяч до 1,6 мільйона (у разі перемоги у всіх трьох матчах групового етапу) на всіх.

За вихід в кожен наступний етап змагань передбачені окремі бонуси, які в сумі і становитимуть по 895,131 долара кожному гравцеві, звісно, якщо американцям вдасться виграти трофей.

Sport.ru