Українська правда

ЧС-2010. Словенія перемагає Алжир і стає лідером групи. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 13 червня 2010, 13:32

Як це не дивно, але саме збірна Словенії стала першою європейською збірною, яка здобула перемогу на ЧС в ПАР. Словенці у нудному і не надто багатому на гольові моменти матчі здолали команду Алжиру. Єдиний гол вже під завершення поєдинку провів Корен, але і не без допомоги воротаря, який пропустив м`яч у свій кут.

Словенія у цій грі вирішила усі свої завдання. Вони не пропустили, забили гол і тепер мають непогані шанси на вихід до 1/8 фіналу, а для цього може вистачити і одного очка у матчах з Англією та США.

Алжир у грі зі Словенією був більш мобільний, африканці більше били, але забити так і не змогли. За весь матч обидві команди лише шість разів на двох влучали у площину воріт. Додати до цього величезний брак обох команд при передачах, примітивні навіси та паси в стилі "бій-біжи", і гра зовсім не була захоплючою.

Алжир грав в нападі здебільшого закидаючи м`яч на Джеббура, який майже завжди не міг їм розпорядитися, а гра Словенії в нападі була ще більш примітивною, хоча результат і принесла.

Не виключено, що ця гра так і завершилася б нульовою нічиєю, що було б справедливим результатом для обох команд, але вийшовший на заміну алжирець Геззаль за 13 хвилин примудрився отримати дві жовті картки і залишив свою команду у меншості.

Не скажеш, що чисельна перевага вплинула на хід гри. Тим не менш, можливо, саме відсутність гравця алжирців поряд з Кореном у момент удару була ключовою у цій зустрічі.

Словенія забила і отримала таку неочікувану для себе перемогу, а разом і з нею і шанс на продовження футбольного круїзу по ПАР.

Група С

Алжир - Словенія - 0:1 (0:0, 0:1)

Гол: 0:1 - Корен (79).

Алжир: Шауши, Яхья, Бугерра, Алліш, Бельхадж, Ласен, Йебда, Зіані, Кадір (Гедіура, 83), Матмур (Саіфі, 82), Джеббур (Геззаль, 58).

Словенія: Ханданович, Бречко, Шулер, Цесар, Йокіч, Корен, Радосавлевіч (Комац, 87), Бірса (Печнік, 84), Кірм, Новакович, Дедіч (Любіянкіч, 52).

Попередження: Радосавлевіч (36), Гезаль (59), Комац (90+3), Йебда (90+5).

Вилучення: Гезаль (73)

ІВНПМО
1Словенія11001-03
2США10101-11
3Англія10101-11
4Алжир10010-10