Українська правда

ЧС-2010. Рід стає героєм Нової Зеландії

Сергей Шемшученко — 15 червня 2010, 13:23

Останні секунди матчу з Новою Зеландію ще довго будуть снитися у жахливих снах уболівальникам збірної Словаччини. У поєдинку між цими командами на чемпіонаті світу ніхто не очікував видовищного футболу і гравці обох команд не розчарували.

Низькі швидкості, п`ять ударів у площину ворітза весь матч, жахливий брак при передачах - ось такий підсумок двобою між Новою Зеландією та Словаччиною.

Ще команди забили два голи. Відкрили рахунок словаки, коли після удару головою відзначився Роберт Віттек. Словаки, які апріорі більш технічні, володіли перевагою у грі, хоча за володінням м`ячем першість саме у Нової Зеландії.

Від команди з Океанії ніхто дива не очікував, але вони його створили, щоправда маленьке. Граючи в зоні з Океанії у відборі на ЧС ледь чи не збірними білих акул та китів, вони примудрилися відібрати очки у Словаччини, яка відбір до ЧС пройшла більш ніж впевненно, вигравши групу.

Коли вже наставник словаків Владімір Вайсс розціловував своїх гравців, зробивши за останні 10 хвилин три заміни, новозеландці продовжували шукати шляхи до воріт Мухи.

Робили це футболісти Нової Зеландії дуже примітивно, але наполегливо. Саме гра до останньої секунди подарувала підопічним Річерда Хеберта першу нічию у фінальних частинах чемпіонату світу. На вже останній доданій хвилині до основного часу захисник Рід пішов у штрафну і ударом головою у кут, змусив Муху витягати м`яч з павутиння своїх воріт.

Тепер у групі F усі чотири команди мають по одному очку і шанси на вихід до 1/8 фіналу, і лише у Новоїх Зеландії вони теоретичні.

Група F

Нова Зеландія - Словаччина - 1:1 (0:0, 1:1)

Голи: 0:1 - Віттек (50), 1:1 - Рід (90+3).

Нова Зеландія: Пастон, Рід, Нельсен, Сміт, Віцеліч (Крісті, 78), Елліотт, Бертос, Шмельтц, Лочхед, Кіллен (Вуд, 72), Феллон.

Словаччина: Муха, Забавнік, Шкртел, Дюріца, Чех, Гамшик, Штрба, Вайсс (Кучка, 90), Йендрішек, Шестак (Голошко, 81), Віттек (Шточ, 84).

Попередження: Лочхед (42), Штрба (56), Рід (90+3).

ІВНПМО
1Італія10101-11
2Парагвай10101-11
3Нова Зеландія10101-11
4Словаччина10101-11