Українська правда

Пірло: Від України можна було чекати сюрпризів, як на Чемпіонаті в Німеччині

Сергей Шемшученко — 16 червня 2010, 07:24

Ведучий програми "Третій Тайм" на ICTV Микола Васильков на тренувальній базі збірної Італії спеціально для "Чемпіона" поспілкувався з півзахисником "Скуадри Адзурри" Андреа Пірло.

- Андреа, чотири роки тому перемогу на Чемпіонаті світу ти присвятив своєму маленькому сину Нікколо! Зараз ти його не привіз до Африки?

- Ні, це занадто для хлопчика, якому за кілька днів лише виповниться 7 років. Він лише починає стежити за чемпіонатом Італії, за Лігою Чемпіонів, проте зрозуміти, що таке чемпіонат світу для нього поки складно. Його чемпіонат світу ще попереду.

- А ви самі, коли вперше дивилися кубок світу?

- О! Це була Мексика 1986-го! Наша команда тоді вилетіла дуже рано зі змагання, для мене це було страшним ударом, я плакав, плакав усю ніч.... Я думав, ніколи не буде нічого страшнішого. Проте, коли Італія програла фінальний матч Мундіалю'94 у Сполучених Штатах, то мені здалося, що світ перевернувся. Я досі пам'ятаю ту ніч і той ранок після гри, я не міг знайти собі місця, мене всі заспокоювали, утім тато теж був розчарований, і майже не розмовляв.

- А чого ви чекаєте від цього чемпіонату, першого на Африканському континенті?

- Я чекаю того, що будуть заповнені стадіони, а футбол перетвориться на карнавал! Я бачу, що тут легко тренуватися, немає спеки, проте є загроза того, що будь-якої миті піде дощ. А ще ми всі чекаємо сюрпризів від цього нового м'яча Джабулані. Ми з хлопцями іще в Італії декілька разів спеціально лишалися після тренувань побити їм по воротах. І ви знаєте, він справді змінює напрямок, навіть коли ти б'єш по центру і без підкручування! Я коли буду на полі, обов'язково декілька разів вдарю здалеку, я обіцяю, подивимося, що із цього буде.

- Кого можна назвати фаворитами чемпіонату?

- Ми фаворити, адже ми чемпіони! Нехай решта фаворитів переграє нас, тоді і будемо про них так казати, а поки вони претенденти. Я гадаю, що найнебезпечніші - іспанці. У них такий атакувальний потенціал, і вони так вміло і швидко контролюють м'яч, що протистояти їм буде складно для всіх. А ще чудова команда у Голландії. Роббен та Снайдер можуть удвох переломити хід будь-якої гри.

- А як бути з Італією? У вас тут молода команда?

- Ми наполовину змінили склад порівняно з 2006 роком. Проте лише на молоді не проїдеш далеко! Каморанезі, Каннаваро, Буффон - це гравці із величезним досвідом, який завжди стає в пригоді вирішальної миті.

- А є хтось, по кому ви шкодуєте, що він не поїхав на чемпіонат?

- Так, це Алессандро Неста! Мені справді його не вистачає, а головне Сандро незамінний у обороні. Я не знаю жодного такого оборонця як він. Справжній універсал. Однак він оголосив про завершення своєї міжнародної кар'єри і край! Більше ми з ним за Скуадру Адзуру не зіграємо.... Повірте, шкода всім, не лише мені. Я навіть не знаю, що відчуваєш, коли припиняєш грати за збірну... навіть не хочу про таке думати! Сподіваюся, я ще багато років гратиму на міжнародному рівні.

- Україна не потрапила на чемпіонат, замість неї грає Греція. Ви дивилися матч греків?

- Я знаю, греки поки нічого не показали, втім від них нічого і не чекають. Від України можна було чекати сюрпризів, як на тому Чемпіонаті в Німеччині чотири роки тому. Нам сюди телефонував Андрій Шевченко, він розмовляв з Ріно (Гаттузо), той давав мені слухавку. Андрій сказав, що він з друзями вболіватиме за нас, італійців. Андрій переказав привіт всім партнерам по "Мілану", сказав, що він би прилетів, якби лікарі відпустили, проте не може.