Українська правда

ЧС-2010. У поєдинку "електроників" перемагає Чилі

Сергей Шемшученко — 16 червня 2010, 12:26

Вже коли звучали гімни країн стало зрозуміло, обидві збірні будуть битися на полі до останньої секунди, особливо чилійці. Швидкостям, які запронували команди у цій зустрічі, могли б позаздрити і Португалія, і Франція.

Збірна Чилі, як більш технічна команда, володіла перевагою і створювала моменти за моментами біля воріт суперника. Гондурас у цій зустрічі виглядав не гірше деяких фаворитів цього Мундіалю, а нестачу майстерності компенсував великим бажанням, але на жаль і величезним браком в передачах.

У кількох моментах довелося попрацювати і голкіперу чилійців Браво, але відпрацював він на бравісімо.

Свій гол чилійці провели після швидкої атаки правим флангом, коли на випередження зіграв Босежур, перегравши воротаря.

Навіть забитий гол не змусив команди зупинитися. Здебільшого атакували чилійці, але й команда Гондураса робила ці спроби, хоча зрідка доходили вони у штрафну підопічних Марсело Бьєлса.

Другий тайм не змінив малюнку гри: ті ж самі швидкості, бажання і атаки чилійців. Мав шанс Гондурас і на нічию у цій зустрічі. Але головний рефері зустрічі з Сейшел Майлетт проігнорував очевидний фол на Альваресу у штрафній, і пенальті не призначив. Хоча, так здається, що якби навіть Гондурас і забив, то Чилі зробило б це як мінімум один раз.

"Червоні" атакували до фінального свистка і заслужено виграли. Вже нині можна передбачити, що гра чилійців з іспанцями стане справжньою битвою у групі H.

Група H

Гондурас - Чилі - 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Босежур (34).

Гондурас: Вальядарес, Мендоса, Чавес, Фігероа, Ізагірре, Паласіос, Гевара (Х. Томас, 66), Нуньєс (Мартінес, 85), Альварес, Еспіноза, Павон (Велкам, 60).

Чилі: Браво, Ісла, Медель, Понсе, Відаль (Контрерас, 81), Мільяр (Хара, 52), Фернандес, Кармона, Санчес, Босежур, Вальдівія (Гонсалес, 87).

Попередження: Кармона (5), Фернандес (19), Паласіос (33).