Українська правда

Платіні захистив Доменека від критики

Сергей Шемшученко — 17 червня 2010, 11:30

Президент УЄФА Мішель Платіні підтримав головного тренера збірної Франції Раймона Доменека, якого піддали жорсткій критиці.

"Матч із Уругваєм команда не програла. Але ж попереду ще дві гри, і все може змінитися. Я вважаю, що Раймон Доменек гарний фахівець і йому не потрібно заважати.

Франції потрібні люди з новими ідеями? Як би ви не дивилися на футбол - м'яч від цього не стане квадратним. Усе вже давним-давно придумане. Яка вже тут може бути свіжість? Будь-яка "нова" ідея - це добре відіпрана стара. Бажано її ще пофарбувати фарбою покрасивіше...

Головне для тренера - знайти з командою спільну мову й навчитися налаштовувати команду на вирішальні матчі. Раймон гарний психолог, і якщо в нього щось не виходить, це не означає, що варто рубати із плеча й займатися зміною декорацій. От поясніть мені - чому не звільнили Марадону після поразки від Болівії - 1:6 у відбірковому циклі?

Доменек - класний фахівець із цікавими ідеями. Його зброя - футболісти, якими на сьогодні розраховує Франція. Інших гравців у нас немає. Виходить, треба намагатися вигравати із цими", - розповів Платіні "Российской газете".