Українська правда

ЧС-2010. Нігерія повертає греків у боротьбу за плей-офф. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 17 червня 2010, 18:56

Перший матч греків на світовій першості просто шокував, такої беззубої і безідейної гри від 13-ї команди світового рейтингу ніхто не чекав.

Матч проти Нігерії був шансом для Рехагеля виправити ситуацію, адже тільки перемога давала грекам шанси на продовження боротьби за плей-офф. Навіть не зважаючи на перемогу Аргентини над Південною Кореєю, греки мали вигравати, оскільки в останньому турі їх чекає гра проти Аргентини.

Перші хвилини матчу показали, що зміни Рехагеля ні до чого не призвели - команда як була важкою і повільною, так і залишилася. У перші 35 хвилин нігерійці відверто домінували на полі і втілили свою перевагу у гол.

Взяття воріт було доволі курйозним. На 16 хвилині Уче пробив зі штрафного метрів з 35, і м'яч, ударившись об газон, влетів у ворота. Цорвас не зміг зреагувати на удар, оскільки був дезорієнтований діями власних і чужих гравців.

Нігерійці продовжували гнути свою лінію аж до 33 хвилини, коли сталася подія, яка перевернула весь матч. Кайта боровся на правій бровці за м'яч із Торосідісом. М'яч вийшов в аут, і епізод, власне, завершився, але нігерієць вирішив продовжити боротьбу і вдарив грека ногою. Головний арбітр Оскар Руіс відреагував миттєво, видавши Кайта червону картку.

З цього моменту все повернулося з ніг на голову. Греція перехопила ініціативу і не випускала її до останньої хвилини матчу.

Зрівняти рахунок греки змогли ще в першому таймі. На 44 хвилині Салпінгідіс пробив здалеку, м'яч влучив у Харуну і після рикошету влетів у ворота.

У другому таймі греки продовжували тиснути і зрештою дотиснули суперника. На 72 хвилині забив Торосідіс. Греки подали кутовий, нігерійці винесли, Ціоліс пробив здалеку, Еньєма не втримав м'яч, а Торосідіс першим встиг на добивання.

За весь другий тайм африканці створили лише один гольовий момент, але реалізувати його не змогли. Під час контратаки Якубу вийшов сам-на-сам, але обіграти Цорваса не зміг, а Обасі на добиванні не поцілив у ворота.

Греки мали ще декілька моментів, аби збільшити рахунок, проте зрештою задовольнилися мінімальною перемогою.

Тепер греки мають хоч і невеликий, але шанс поборотися за плей-офф. Навряд чи підопічним Рехагеля вдасться перемогти Аргентину, але майже напевне вони намагатимуться хоч за щось зачепитися у цьому матчі.

Щодо Нігерії, то команда сама віддала фактично виграний матч. Кайта підвів команду, отримавши червону картку у ситуації, яка була не варта навіть того, щоб після матчу про неї згадати.

Гра ж Нігерії після вилучення довела, що команда насамперед психологічно не готова до турніру такого рівня. Команда фактично зламалася після того як залишилася удесятьох і виглядала дуже блідою навіть на фоні нинішніх греків.

Якщо відверто, то буде просто несправедливо, якщо хтось із цих двох команд пройде до наступного кола, адже за грою там мають бути Аргентина і Південна Корея.

ІВНПМО
+11Аргентина22005-16
-12Південна Корея21013-43
+13Греція21012-33
-14Нігерія20021-30

0:1

Вилучення

1:1

2:1