Українська правда

ЧС-2010. Нідерланди виграють у Японії. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 19 червня 2010, 11:28

Збірна Нідерландів здобула другу перемогу на чемпіонаті світу в ПАР і практично забезпечила собі місце в наступному раунді змагань. Цього разу помаранчеві з мінімальним рахунком 1:0 переграли команду Японії, яка на цьому Мундіалі і сама не грає у видовищний футбол, і не дає це робити своїм суперникам.

Ставка у "свою гру" в японців майже спрацювала і в грі з голландцями, які в другій поспіль зустрічі перемагають, але не показують того футболу, якого від них очікують.

У першій частині матчу обидві команди лише по одному разу влучили у площину воріт. Небезпечних моментів біля воріт обох команд не було, та й не могли вони з`явится при такій повільній швидкості гри та абсолютній обережності японців, якою перейнялися і голландці.

Початок другого тайму команди провели в атаках і голландці забили. Снейдер пробив з метрів 20 сильно і м`яч Джабулані влучив у руку Кавасімі, змінив напрямок і залетів у ворота.

Забитий гол зовсім заспокоїв команду Нідерландів, а ось вихід на заміну трьох форвардів японців не додав активності в нападі команді з Азії.

В останні 10 хвилин гри обидві команди обмінялися гольовими моментами, але більше голів не забили.

У голландців мав двічі забивати Аффелай, який за дві хвилини не зумів два рази переграти воротаря, а вже на дододаній хвилині міг зіпсувати настрій Голландії Окадзакі, який з 9 метрів не влучив у ворота Стекеленбурга.

Група E

Нідерланди - Японія - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Снейдер (53).

Нідерланди: Стекеленбург, ван дер Віль, Хейтінга, Матайсен, ван Бронхорст, ван Боммел, де Йонг, Кайт, Снейдер (Афеллай, 82), ван дер Варт (Еліа, 72), ван Персі (Хунтелар, 87).

Японія: Кавасіма, Комано, Накадзава, Танака, Нагатомо, Абе, Мацуі (С. Накамура, 64), Ендо, Хасебе (Окадзакі, 76), Окубо (Тамада, 76), Хонда.

Попередження: ван Бронхорст (35).

ІВНПМО
1Нідерланди22003-06
2Японія21011-13
3Камерун10010-10
4Данія10010-20