Українська правда

ЧС-2010. Камерун - Данія. Перемога європейців

Сергей Шемшученко — 19 червня 2010, 23:49

Думки футбольних акторів та звичайних глядачів щодо матчу між Камеруном та Данією розійшлися кардинально.

Звичайні вболівальники, які вже втратили надію побачити на африканському чемпіонаті світу справжню відкриту чемпіонську гру з великою кількістю гольових моментів та забитих м'ячів, не вірили своїм очам. Підопічні Поля Ле Гуена та Мортена Ольсена літали між штрафними майданчиками обох команд незгірше кульки для пінг-понгу. Захисники робили помилки ну просто як у підручниках для навчання грі в футбол, нападники помічали ці огріхи, але не спішили реалізовувати, воротарі видавали прекрасні сейви та вдало займали позиції під час небезпечних моментів.

Тренери і футболісти після гри ділилися враженнями після того ж матчу, який спостерігали глядачі, але думки при цьому були неймовірні. Ольсен запевни, що не дозволить своїм гравцям грати з такою кількістю елементарних помилок. Автор переможного м'яча Денніс Роммедаль назвав гру з Камеруном однією з найгірших для команди за дуже довгий час. Ле Гуен поспішив завірити скептиків, що він не залишить посаду головного тренера "неприборканих левів".

Але на те й існує демократія та свобода слова, щоб кожен міг висловити власне бачення.

А гра справді була надвідкрита. І захисники дійсно помилялися на кожному кроці. Перший гол забили якраз після дитячого провалу Кьяєра. Віддавши пас "в нікуди" на відстані кількох метрів він просто спокусив та змусив Ето'О відправити м'яч у сітку Соренсена. Той же Кьяєр вже за 20 хвилин виправився ідеально точним пасом на Роммедаля. Денніс переправив м'яч Бендтнеру, і тому не залишалось нічого іншого, як забити гол у порожні ворота та зрівняти рахунок.

Далі камерунцям просто не щастило. Емана, Вебо, Макун протягом усього другого тайму створили таку кількість гольових моментів, якої не було за всі попередні матчі разом. Та більш точним виявився автор гольової передачі Роммедаль.

За 5 хвилин до завершення основного часу на полі виникла ситуація, яка нагадала матч Бразилія - КНДР. Тоді одночасно у складі корейців грали двоє гравців з абсолютно однаковим ім'ям. Цього разу на полі було троє Поульсенів.

2:1, Данія залишає зону аутсайдерів і спробує в останньому турі обійти Японію. Нідерланди - перша команда, яка кваліфікувалася до 1/8 фіналу чемпіонату світу. А Камеруну не залишається нічого іншого, окрім як, за словами тренера, грати за честь країни. Турнірної мотивації у "левів" не буде.

Голи: 1:0 - Ето′О (10), 1:1 - Бендтнер (33), 1:2 - Роммедаль (61).

Камерун: Хаміду, Мбія, Нкулу, Ассу-Екотто, Бассонг (Ідріссу, 72), А.Сонг, Ено (Макун, 52), Нжитап, Емана, Вебо (Абубакар, 78), Ето′О.

Данія: Соренсен, Якобсен, Кьяєр, Аггер, К. Поульсен, С. Поульсен, Томассон (Я. Поульсен, 85), Йоргенсен (Д. Йенсен, 47), Роммедаль, Гронкьяєр (Каленберг, 66), Бендтнер.

Попередження: Бассонг (49), Мбія (76), Соренсен (86), Кьяєр (87).

ІВНПМО
1Нідерланди22003-06
2Японія21011-13
+13Данія21012-33
-14Камерун20021-30