Українська правда

ЧС-2010. Чергова сенсація: Італія не обіграла Нову Зеландію. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 20 червня 2010, 18:58

Італійці, як і англійці кількома днями раніше, будучи фаворитом зустрічі, не зуміли здолати явного аутсайдера. Нагадаємо, перед стартом ЧС-2010 Нова Зеландія стояла на перемогу у лідируючій трійці. Тільки з кінця.

Перший же момент біля воріт Італії завершився взяттям воріт. Елліотт подав штрафний, Рід виграв другий поверх, скинув на Смельца, який і переправив м'яч у сітку. М'яч до автора голу потрапив рикошетом від Каннаваро, але все-таки здалося, що Шейн був у положенні поза грою.

Новозеландців такий рахунок влаштовував, і вони відійшли до власних воріт. І захищалися, треба зазначити, дуже добре та вдало.

Допоміг чинним чемпіонам світу арбітр зустрічі. Карлос Батрес вбачив у діях Сміта проти Де Россі щось кримінальне і вказав на 11-метрову позначку. Яквінта з пенальті Пастону шансів не залишив.

Італія продовжувала йти в атаку. Але здивувати захист суперника чимось цікавим і неординарним їм не вдалося. Особливо беки Нової Зеландії не давали шансів у грі на другому поверсі. За весь матч європейці виграли лише кілька навісних передач. Тому "ківі" не боялися у важких ситуаціях просто вибивати м'яч на кутові.

"Скуадра Адзурра" загалом подала 15 кутових. Найнебезпечнішим з них був на 79-ій хвилині, коли Яквінта бив головою, але Рід, який стояв перед воротами, м'яч перевів на ще один корнер.

Найреальніші ж нагоди вирвати перемогу в італійців трапилися на 70-ій і 83-ій хвилинах. В обох випадках відмінно зіграв воротар Пастон. Спочатку він кінчиками пальців дістав постріл Монтоліво, а згодом відбив удар Каморанезі.

Була нагода і у новозеландців. За сім хвилин до завершення основного часу молодий Вуд обіграв колись найкращого захисника Каннаваро і цілив у дальній кут. Не вистачило кількох сантиметрів. А в Італії навіть завершальної навали не вийшло. У підсумку гольова нічия, і у команд однакові показники перед останнім туром.

0:1

1:1

ІВНПМО
+11Парагвай21103-14
-12Італія20202-22
3Нова Зеландія20202-22
4Словаччина20111-31