Українська правда

ЧС-2010. Бразилія переконливо перемагає Кот-д'Івуар

Сергей Шемшученко — 20 червня 2010, 23:29

Збірна Бразилії демонструє гру справжнього фаворита. "Слони" Еріксона нічого не змогли зробити з "селесао". Бразильці наслідували приклад збірної Нідерландів і вже в другому матчі оформили путівку в 1/8 фіналу чемпіонату світу.

Головна інтрига напередодні матчу щодо складів команд полягала в тому, чи зіграє лідер івуарійців Дідьє Дрогба. Лідер "слонів" вийшов з перших хвилин, відіграв один м'яч (забігаючи наперед), але не зумів подарувати африканцям перемогу. Поки що збірні континенту-господаря чемпіонату світу вражають не грою, а голосними заявами.

Протягом 25 хвилин напад пентакампеонів шукав дорогу до воріт Баррі, аж поки це не набридло Луїсу Фабіано. Бразилець отримав чудовий пас від Кака і відправив м'яча у дев'ятку. На 5-й хвилині другого тайму Фабіано подвоїть рахунок. Цей другий гол Бразилії має всі шанси стати прикладом ще однієї "руки Бога". Отримавши м'яч після верхової передачі, Луїс підіграв собі рукою, спекався двух захисників і пробив у ближній кут. Можливо, Фабіано мріяв про кар'єру волейболіста? Черговий гол на совісті рефері цього чемпіонату.

Хет-трик Фабіано не вдався, бо третій гол бразильців створили Кака і Елано. Перший ювелірно відпасував у центр, а другий вибіг із-за спин івуарійців. Одразу ж після цього Тіоте ногою перевірив на міцність щитки Елано. Бразильця винесли з поля.

Кот-Д'Івуару все не вдавалося хоча б якось огризнутися на подібний розгром. Нарешті м'яч потрапив до Дрогба і той головою пробив Жуліо Сезара.

Останні 10 хвилин на полі було що завгодно, але тільки не футбол. Суперечки, фоли, жовті картки та розмови з арбітром, певно, не сподобалися Зідану та Фігу, які залишили стадіон до фінального свистка. Головнимм мучеником цього скандального проміжку на полі став Кака. Спочатку він отримав жовту картку за те, що поплескав Яя Туре, а потім Кейта блискуче переконав арбітра, що Кака влучив йому ліктем у обличчя.

Збірна Бразилії буде абсолютно права, якщо подасть апеляцію на другу жовту картку Кака.

ІВНПМО
1Бразилія22005-26
2Португалія10100-01
3Кот-д'Івуар20111-31
4Північна Корея10011-20