Українська правда

Президент Франції втрутився у конфлікт у національній збірній

Сергей Шемшученко — 21 червня 2010, 10:49

Президент Франції Ніколя Саркозі попросив міністра спорту країни Розелен Башело, що перебуває на чемпіонаті світу в Південній Африці, провести зустріч із учасниками конфлікту в національній збірній - капітаном команди Патрісом Евра, головним тренером Раймоном Доменеком і главою федерації футболу (FFF) Жаном-Пьєром Ескалеттом.

"Він, як і я, турбується про честь націй, - цитує Башело sportbox.ru з посиланням на Reuters.

"Ми повинні проявити витримку й відповідальність, щоб з гідністю вийти із ситуації, яка склалася. Час каральних заходів поки не прийшов, він - попереду.

Нагадаємо, що гравці "трикольорових" у неділю відмовилися тренуватися в знак солідарності з нападником Ніколя Анелька, відрахованим зі збірної керівництвом федерації після конфлікту з Доменеком. Це привело до легкої бійки між Евра й тренером з фізподготовки, а також до відставки директора FFF Жана-Луі Валантена. Крім цього, преса повідомляє про численні скандали й погану обстановку усередині колективу під час підготовки до турніру й уже в його ході.

При цьому фахівці засуджують демарш футболістів - чемпіон світу-98 Емманюель Петі назвав їхню поведінку "непрофесійною", а ще один відомий у минулому гравець і тренер Ален Жиресс - "жалюгідним і ганебним видовищем".