Українська правда

Українці їдуть до ПАР переймати досвід організації чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 22 червня 2010, 09:39

Об'єднана група експертів УЄФА, МОК України та МОК Польщі вирушать у середу на Чемпіонат Світу в Південну Африку.

По це повідомляє прес-служба МОК Євро-2012 в Україні.

За словами Директора Турніру УЄФА ЄВРО 2012 в Україні Маркіяна Лубківського, в полі зору експертної групи будуть усі складові підготовки, такі як функціонування аеропортів, організація роботи транспорту, розміщення уболівальників, тренувальні бази та фан-зони - тобто увесь той сегмент, який буде присутній і під час проведення турніру в Україні.

Загалом робоча група відвідає 4 південноафриканські стадіони, де в центрі уваги фахівців буде операційна складова турніру, зокрема організація роботи на стадіоні, логістика, механізми забезпечення безпеки та правопорядку, функціонування зон гостинності, забезпечення комфортних умов для представників ЗМІ та інші.

"Зараз ми знаходимось на тому етапі підготовки, коли операційна складова майбутнього чемпіонату починає виходити на передній план. Це життєдіяльність побудованих стадіонів і аеропортів, робота громадського транспорту, система управління проектами у приймаючих містах, процедура перетину кордону, організація роботи волонтерів, функціонування фан-зон тощо», - наголошує Директор Турніру.

Досвід Південної Африки, безперечно, буде корисний для нас, так само як і досвід організації попередніх турнірів Євро, - Лубківський.