Українська правда

Івашко та Петрів можуть взяти участь у забігах у Львові

Сергей Шемшученко — 22 червня 2010, 13:56

27 червня у Львові під час святкування Олімпійського дня відбудуться легкоатлетичні забіги.

На 60 м бігтимуть діти та неповносправні, на 500 м юнаки та дівчата і на 1500 м дорослі.

Про це 22 червня під час прес-конференції повідомив директор Львівського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Олег Криштальський, інформує ZAXID.NET.

До участі вже зголосилися понад 800 охочих.

"Також заплановано символічний пробіг за участі представників обласної та міської влади, що бігтимуть під олімпійським стягом", - зазначив начальник обласного управління комітету фізичного виховання та спорту МОН України у Львівській області Ярослав Гаврих.

За словами Олега Криштальського, на Львівщині подібні свята відбуваються ще з 19 червня, львівське свято є фінальним. Воно розпочнеться у неділю, 27 червня, урочистим відкриттям біля Оперного театру. Після цього заплановане культурно-мистецьке свято та виступи учнів спортивних шкіл області та студентів Університету фізичної культури.

Зокрема, біля пам'ятника Тарасові Шевченкові відбудуться майстер-класи з флорболу, біля Львівської опери - зі стрітболу, а також показові виступи з армреслінгу, гирьового спорту, спортивних танців.

"10 олімпійців зголосились до участі у нашому спортивному святі. Згоду на участь вже дали учасник олімпійських ігор 1972 року легкоатлет Павло Андрєєв, плавчиня, учасниця Олімпійських ігор 1972 року, Тетяна Зелікова, лучник, учасник Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні Маркіян Івашко, плавець, срібний призер Олімпійських ігор 1964 року в Токіо Олександр Прокопенко, важкоатлет, олімпійський чемпіон 1976 року в Монреалі, Петро Король", - сказала заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

"Очікуємо також на олімпійського чемпіона з кульової стрільби на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні Олександра Петріва, однак його спортивний графік дуже напружений", - повідомила вона.