Українська правда

Стадіон у Львові назвуть іменем Степана Бандери?

Сергей Шемшученко — 8 липня 2010, 08:44

Народний депутат України, перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков закликав Президента України, уряд, коаліційну більшість у парламенті, оргкомітет Євро-2012 не допустити присвоєння новому стадіону у Львові імені ватажка українських націоналістів Степана. Бандери.

Про це повідомляє Гал-Info з посиланням на прес-служба КПУ.

Народний депутат нагадав, що нещодавно Львівська облрада виступила із заявою, в якій повідомила про намір назвати новий стадіон до Євро-2012 ім'ям Бандери.

"Власник стадіону - Львівська міськрада пішла ще далі: стадіон вартістю у 700 мільйонів гривень місткістю 35 тисяч глядачів пропонує назвати "Лемберг". Як відомо, це німецька назва Львова", - додав Євген Царьков.

"Від імені більшості громадян України від багатомільйонної армії ветеранів Великої Вітчизняної війни, від мільйонів молодих громадян - спадкоємців радянських воїнів-переможців я закликаю Президента, коаліційний уряд, оргкомітет Євро-2012, коаліційна більшість депутатів у парламенті не допустити продовження націоналістичного шабашу, не допустити присвоєння всеукраїнському стадіону, який будується на державні гроші, імені Бандери, а ще гірше - найменування його "Лемберг", - заявив Царьков.