Українська правда

На юнацьку Олімпіаду поїдуть 54 українці

Сергей Шемшученко — 8 липня 2010, 17:31

Затверджено поіменний склад офіційної делегації України на І Юнацькі Олімпійські ігри.

Таке рішення було ухвалене 8 липня на засіданні Виконкому Національного олімпійського комітету України, повідомляє прес-служба мінспорту.

Відповідно до рішення, Україну в Сінгапурі представлятимуть 54 спортсмени з 19 регіонів.

До початку ігор список атлетів може поповнитися. У разі прийняття відповідного рішення Міжнародною федерацією тенісу, до Сінгапуру поїде український тенісист Денис Милокостов.

У засіданні Виконкому Національного олімпійського комітету України взяли участь заступники Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Анатолій Домашенко та Олександр Ларін.

7 серпня 2010 року у Києві під аркою Дружби народів відбудуться урочисті проводи офіційної делегації України на І Юнацькі Олімпійські ігри. А вже 11 серпня вітчизняні атлети прибудуть до юнацького олімпійського селища в Сінгапурі.

І Юнацькі Олімпійські ігри відбудуться в Сінгапурі з 14 по 26 серпня 2010 року. Це - перші Олімпійські ігри серед спортсменів-юніорів віком 14-18 років.

Церемонія відкриття Юнацьких Олімпійських ігор відбудеться 14 серпня, а церемонія закриття - 26 серпня 2010 року. Урочистості пройдуть на стадіоні - найбільшій в світі плавучій арені "Маріна Бей" поблизу дельти річки Сінгапур.

До програми офіційних змагань Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року увійшло 29 видів спорту. Протягом 12 днів буде розіграно 201 комплект олімпійських нагород.

Всього, за попередніми прогнозами, у юнацькій Олімпіаді візьмуть участь 3 594 спортсменів із 200 країн. Делегація кожного національного олімпійського комітету за регламентом Ігор не повинна перевищувати 70 спортсменів, які змагаються в індивідуальних видах спорту.