Українська правда

Лужний: Насправді впав рівень не європейського, а південноамериканського футболу

Сергей Шемшученко — 9 липня 2010, 09:44

На чемпіонаті світу стало видно, що впав рівень не європейського, а південноамериканського футболу.

Про це заявив екс-захисник київського "Динамо" Олег Лужний, пише газета "СЭ в Украине".

"Думаю, що три команди з Європи у півфіналах - закономірність. Нічого випадкового у футболі не буває. Це Марадона сказав, що рівень європейського футболу впав. Насправді ж впав рівень не європейського, а південноамериканського", - впевнений Лужний.

За словами тренера "Динамо", на мундіалі не бракувало нестачі класних футболістів. "Хіба немає справжніх зірок у збірних Іспанії чи Німеччині? А Мессі у Аргентини? Це гравець найвищого класу, проте в Південній Африці йому просто не пощастило", - сказав Лужний.

"Серед підопічних Фабіо Капелло ніхто не вразив. Напевно, річ у тому, що футболісти віддали багато сил у прем'єр-лізі. Всі, хто провів минулий сезон в англійському чемпіонаті, виглядають не кращим чином. Футболісти зіграли велику кількість матчів підвищеної відповідальності, та ще і в гранично жорсткому графіку", - переконаний колишній гравець лондонського "Арсеналу".

"Не думав, що німці так далеко пройдуть. Втім, ця команда на всі часи досягала успіху за рахунок дисципліни. У команді Йоахіма Льова великих зірок немає, але це не завадило їм здобути кілька переконливих перемог. Дисципліна б'є клас - це саме про німецьку збірну", - підсумував тренер.