Українська правда

Круїфф вболіватиме за Іспанію

Сергей Шемшученко — 9 липня 2010, 18:31

Легендарний нідерландський футболіст Йохан Круїфф, який виходив зі своєю національною командою у фінал чемпіонату світу-1974, вболіватиме за Іспанію у фіналі чемпіонату світу-2010.

По це повідомляє Укрінформ.

"Так, я нідерландець, але завжди захищатиму той футбол, в який грає Іспанія. Якщо ви демонструєте атакуючу гру, як це роблять іспанці, у вас більше шансів на перемогу. А якщо ви намагаєтеся грати на контратаках проти команди, яка дійсно постійно хоче тримати м'яч під своїм контролем, то заслуговуєте поразки. Річ у тім, що спроба позбавити Іспанію м'яча, буде убивчою для Голландії, яка повинна усвідомлювати, що зустрінеться з кращою командою світу", - сказав Круїфф.

"Коли ви бачите Іспанію, ви бачите в ній "Барселону", ви бачите Хаві, Іньєсту, Бускетса і Педро в півзахисті - футболістів, які хочуть постійно володіти м'ячем, а коли втрачають його, то включають серйозний пресинг, щоб повернути. Іспанці заслужено вийшли у фінал - матч, єдиний для них результат в якому - перемога. У "Червоної фурії" прекрасне покоління футболістів, яким може більше і не випаде такий шанс", - зауважив легендарний голландський нападаючий.

"Знаю, що вся моя країна хотіла зіграти у фіналі з Німеччиною, оскільки боялася, що Іспанія триматиме м'яч всі 90 хвилин. У "оранжевих" з'явиться шанс, тільки якщо іспанці не зможуть використати свої можливості, як вони робили це з Німеччиною. Але я буду дуже радий, якщо команда Вісенте Дель Боске переможе", - підсумував срібний призер ЧС-1974.