Українська правда

Суркіс будує палац для гостей з УЄФА на Оболоні

Сергей Шемшученко — 10 липня 2010, 10:33

Для босів УЄФА, а також інших високопоставлених гостей Євро-2012 вирішили побудувати палац.

7 липня Містобудівна рада схвалила проект будівництва Будинку відпочинку сімейного типу, який розміститься в Оболонському районі біля площі Шевченка, на Вишгородській, 150.

Комплекс розташують на території 6,4 га (9 футбольних полів). Можлива вартість будівництва - $ 9 млн. Замовник будівництва - ФК "Динамо Київ".

Про це повідомляє "Сегодня".

Двоповерховий палац оточать садами, альтанками і штучним озером. Зі слів автору проекту архітектора Володимира Підгорняка, розкішний комплекс розрахований три сім'ї.

У розпорядженні кожної - 30-метрова спальня з терасою, ванна на 18 "квадратів" і гардеробна. Загальним в постояльців буде банкетний зал та бібліотека з кімнатою для перегляду відео (можливо, будуть аналізувати футбольні матчі).

Поряд з їдальнею - кухня, кімнати для прислуги і складські приміщення.

У розпорядженні гостей - як сам палац, так і дерев'яна "колиба", де можна посмажити м'ясо на грилі. Там же на території побудують кам'яну альтанку для настільних ігор і чаювання, а також домашній салон масажу. Прогулятися відпочиваючі зможуть по саду і вздовж озера, через яке перекинуто місток. У самому озері обладнають мобільний фонтан, який буде плавати по воді. Поки що думають, чи запускати рибу.