Українська правда

Генсек УЄФА проінспектує українські міста

Сергей Шемшученко — 23 липня 2010, 12:36

Делегація високопосадовців Союзу європейський футбольних асоціацій на чолі з генеральним секретарем УЄФА Джанні Інфантіно 11-12 серпня з інспекційним візитом відвідає Україну.

Про це повідомив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, пише Інформаційний центр Україна-2012.

Робоча поїздка розпочнеться 11 серпня з перевірки Львова, після чого експерти УЄФА вирушать у Донецьк. Наступного дня, 12 серпня, делегація відвідає Харків та Київ.

За словами Лубківського, результати інспекції високопосадовців Союзу ляжуть в основу звіту і стануть предметом обговорення на Наглядовій раді УЄФА Євро-2012, яка відбудеться наприкінці вересня поточного року.

"Метою візиту є ознайомлення зі станом підготовки інфраструктури нашої країни до проведення Євро-2012, обговорення з представниками Уряду України та міст-господарів ходу реалізації проектів, що здійснюються в рамках підготовки до єврочемпіонату", - розповів директор турніру Євро-2012 в Україні.

Він додав, що в центрі уваги експертів, серед яких також операційний директор УЄФА Мартін Каллен, будуть всі складові підготовки, зокрема дотримання графіків робіт з будівництва та реконструкції аеропортів усіх міст-господарів, а також спорудження стадіонів у Києві та Львові та створення ефективних команд з управління ключовими об'єктами Євро-2012.