Українська правда

У Вроцлаві хочуть позбутися німецького генпідрядника з будівництва стадіону

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2010, 15:02

Управління з державних закупівель Польщі (UZP) затвердило своє попереднє рішення, відповідно до якого процес зміни генпідрядника будівництва стадіону у Вроцлаві визнано таким, що пройшов в розріз з діючим законодавством.

Про це повідомляє 2012ua.net з посиланням на Gazeta Wrocławska

Тим самим UZP відкинуло аргументу вроцлавського муніципалітету, який намагався обґрунтувати причини розірвання договору із компанією Mostostal Warszawa та вибору без проведення відповідного тендеру новим генеральним підрядником німецької фірми Max Bögl, інформує Gazeta Wrocławska.

Наразі справа буде розглядатися Національною радою з питань апеляцій, яка впродовж 15 днів повинна прийняти рішення щодо майбутнього євроарени у Вроцлаві. За найбільш песимістичним сценарієм справа може бути передана до суд із наказом припинити договір з німецьким забудовником. Такий розвиток подій може привести до того, що Вроцлав позбавлять права на організацію Євро-2012.

Натомість, у муніципалітеті впевнені в тому, що будівництву арени нічого не загрожує. "Стадіон буде збудований до червня майбутнього року, а справа в суді може затягнутися на кілька років", - говорить президент спілки Wroclaw 2012 Славомір Войтас. Він додає, що у разі зволікання зі зміною генпідрядника в грудні 2009 року та проведення тендеру з вибору нового виконавця будівельних робіт, місто однозначно б залишилося поза проведенням Євро-2012.