Українська правда

Стадіон НСК "Олімпійський" матиме елітний статус?

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2010, 12:07

Збільшення кошторису реконструкції НСК "Олімпійський" викликано елітним статусом стадіону. Про це заявив президент генерального підрядника реконструкції - холдингової компанії "Київміськбуд" Василь Можар, повідомляє УКРІНФОРМ.

За словами Можара, після введення в експлуатацію в червні 2011 року НСК "Олімпійський", що є головною ареною фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, отримає статус стадіону категорії "Еліт".

"Тому при реконструкції використовуватимуться найновіші системи життєзабезпечення об'єкту з тим, щоб він не застарів принаймні років за 10 після введення в експлуатацію", - сказав керівник компанії.

Він також наголосив, що НСК "Олімпійський" буде реконструйовано у встановлені терміни і з належною якістю. За словами Можара, паралельно з житловою програмою "Київміськбуд" виконує значні обсяги робіт на реконструкції НСК "Олімпійський". "Роботи ведуться у плановому режимі, за графіком, заборгованості з фінансуванням робіт немає - сказав він. - Плануємо у середині вересня закінчити монтаж колон, які утримуватимуть покриття стадіону, і замкнути кільце, дати таким чином можливість восени піднімати вантову систему і готуватися до натягнення мембрани покриття".

"Нині наше головне завдання на цьому об'єкті - закінчити будівельну частину всіх конструктивних елементів, які тут є, зокрема будівництво ВІП-зони стадіону", - сказав Можар, зазначивши, що водночас триває робота над тим, щоб закінчити реставрацію і передати замовнику верхній ярус трибун.

"На сьогодні тут на п'яти секторах виконано перше чистове фарбування. А після того, як буде піднято вантову систему, ми виконаємо другий етап фарбування і монтуватимемо стільці для глядачів", - повідомив президент "Київміськбуду".

Нашадаємо, що уряд затвердив новий кошторис реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" на підставі скоригованого позитивного висновку ДП "Укрдержбудекспертиза" Мінрегіонбуду. Загальна кошторисна вартість проекту "Реконструкція існуючих і будівництво нових об'єктів Національного спорткомплексу "Олімпійський" (м. Київ)" становить 3,006 млрд грн (раніше - 2,115 млрд грн). Це закріплено розпорядженням Кабінету Міністрів N 1586-р від 28 липня 2010 року.