Українська правда

Генсек УЕФА побував у гостях в Ярославського

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2010, 18:44

12 серпня генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно відвідав харківські об'єкти Євро-2012 на предмет готовності до майбутнього чемпіонату Європи. Візит пройшов в рамках офіційної інспекції українських міст, що приймають Євро-2012.

Про це повідомляє офіційний сайт "Металіста".

"Це аеропорт європейського рівня», - підкреслив Інфантіно, оглянувши новий термінал, офіційне відкриття якого відбудеться 28 серпня.

Сайт повідомляє, що Олександр Ярославський до Евро-2012, планує інвестувати в реконструкцію Міжнародного аеропорту "Харків" понад $80 млн. Причому більше половини вказаної суми (близько $55 млн.) уже вкладено в будівництво нового терміналу.

Також генеральний секретар висловив своє захоплення спортивним комплексом.

Втім, на пдсумковій прес-конференції Інфантіно зазначив, що хорошого аеропорту і сучасної спортивної арени недостатньо для того, щоб вважати місто повноцінно підготовленим до Євро-2012.

"Добре, якщо будуть готельні номери, але люди повинні знати, як до них доїхати", - сказав функціонер, вказуючи на недостатню підготовку транспортної інфраструктури, відповідальність за яку лежить на місцевій владі.

Він підкреслив, що сьогодні важливі терміни виконання завдань. Наостанок Інфантіно подарував місту символічні годинник із зворотним відліком часу, що залишився до Євро-2012.