Українська правда

Названо перших "друзів Євро" від України

Сергей Шемшученко — 3 вересня 2010, 12:02

Першими українськими представниками у проекті "Друзі Євро" стали Сергій Бубка. Валерій Борзов, Іван Малкович та Святослав Вакарчук.

Про це кореспонденту "Чемпіона" стало відомо на прес-конференції, яка відбулася 3 вересня у Києві.

У програмі "Друзі Євро" будуть брати участь по 100 чоловік від України та Польщі, з яких половина буде "зірками" та відомими особистостями, а ще 50 будуть обрані внаслідок ряду конкурсів.

"Дуже приємно бути другом Євро-2012. Я був у складі делегації, що представляла Україну у Кардифі (там було названо господарів Євро - Чемпіон). Приємно, що є єдина команда, яка робить усе можливе, щоб чемпіонат був успішним", - сказав голова НОК України Сергій Бубка.

"Хотів би підтримати ідею проведення комплексних великих спортивних заходів в України. Вони справді впливають на авторитет держави, і хотілося б, що постчемпіонатний імідж України буде адекватний очікуванням", - сказав дворазовий олімпійський чемпіон з легкої атлетики Валерій Борзов.

"Приємно хоч краєчком бути причетним до свята. В історії українського спорту більше індивідуальних перемог, це відображає характер нації. Хотілося б, щоб цей чемпіонат став запам'ятався перемогою команди", - зазначив видавець Іван Малкович.

"Я завжди був "неофіційним другом Євро", а от тепер став офіційним. Чемпіонат - це крок, щоб довести: ми - Європа", - пожартував, а потім висловив свої сподівання співак Святослав Вакарчук.

На церемонію презентації "друзів Євро" привезли Кубок Анрі Делоне, котрий отримує команда-переможець Чемпіонату Європи.

"Хочу нагадати, що 50 років тому цей кубок вже був у нас в країні. За 2 роки буде знову, і сподіваюся, що ми залишимо його у себе", - заявив віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

4 вересня у Познані буде оголошено імена перших "друзів Євро" від Польщі.