Українська правда

МВС України: Безпека учасників - базова вимога УЄФА у підготовці до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 8 вересня 2010, 15:13

У вівторок, 7 вересня, у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася українсько-польська робоча зустріч, на якій обговорювалися програми реалізації заходів по співпраці щодо забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час проведення Євро-2012.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Як запевнив заступник міністра Віктор Ратушняк, МВС України продовжує серйозно працювати над тими завданнями і програмами, які повинні використовуватися для організації і проведення такого масштабного заходу як чемпіонат Євро-2012.
"Гарантії безпеки учасників - базова вимога УЄФА щодо забезпечення безпеки проведення чемпіонату світу, і ми докладаємо максимум зусиль, аби виконати всі вимоги", - наголосив Віктор Ратушняк.

За словами заступника міністра, українська сторона наразі активно працює над прийняттям нормативної бази підготовки до Євро-2012.

"Вона напрацьована і ми готові її представляти і підтримувати у Верховній Раді", - повідомив він.

Зокрема, за інформацією пана Ратушняка, наразі на розгляді у Кабінеті Міністрів законопроект щодо організації і проведення футбольних матчів. Крім того, на осінній сесії у Верховній Раді України повинен розглядатися проект закону про забезпечення правопорядку під час масових заходів.

"Хочу наголосити, що в основі цих законів визначено відповідальність як тих осіб, які приходять на спортивно-масові заходи, так і відповідальність організаторів, чого раніше не було. Також ми радикально підійшли до питання доповнення Адміністративного кодексу України необхідними статтями щодо відповідальності учасників цих заходів", - підкреслив Віктор Ратушняк.