Українська правда

Колесніков: Після Євро-2012 Україна буде зовсім іншою

Сергей Шемшученко — 22 вересня 2010, 18:18

В разі успішного проведення Євро-2012 Україна буде іншою державою - сучасною країною з європейською економікою.

Таку думку висловив Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков, пише Інформаційний центр "Україна-2012".

"Якщо чемпіонат в Україні пройде успішно, він стане найкращою маркетинговою кампанією нашої країни, яку взагалі можна придумати. З'явиться довіра інвесторів, які побачать європейську Україну здатну успішно вирішувати завдання підвищеної складності. З'являться нові робочі місця, які будуть створені цими інвесторами. Це буде вже зовсім інша Україна - сучасна європейська країна з ринковою економікою", - сказав Борис Колесніков.

На переконання Віце-прем'єра, зиск від проведення в Україні чемпіонату не можна вимірювати лише футбольними мірками.

"Євро-2012 в найближчій перспективі змушує (у хорошому сенсі цього слова) українців підготувати свій будинок для прийому гостей. Це свято, до якого потрібно серйозно підготуватися, і роботи вистачить для всіх", - розповів Борис Вікторович.

За словами урядовця, Євро-2012 для України є значно більшим шансом, ніж для Австрії та Швейцарії, які проводили попередню континентальну першість. Цим країнам неважко було провести подібний турнір, оскільки це держави з розвинутою економікою та готовою інфраструктурою.

Натомість, Борис Колесніков вважає, що досвід ПАР, яка була господаркою останнього чемпіонату світу, є більш характерним для України. Африканська країна також мала чимало проблем з організацією турніру, але одразу по його завершенні подала заявку на проведення Олімпійських Ігор 2020 року.

"Це кращий показник того, що країна, яка напружилася одного разу, надалі має базу для того, щоб заробляти без великих вкладень. Якщо ми успішно впораємося з Євро-2012, Олімпіада-2022 стане для нас не позахмарною реальністю, а цілком реальним проектом", - переконаний Віце-прем'єр з питань підготовки до Євро-2012.