Українська правда

Визначено переможців Кубку України

Сергей Шемшученко — 24 вересня 2010, 21:29

У столиці Азову Маріуполі відбувся Кубок України, котрий приніс кілька неочікуваних результатів.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації триатлону України.

Так, володарем Кубка України серед еліти став 21-річний Іван Іванов. Полтавчанин зміг випередити такого майстра, як Олексій Сюткін. Один з найдосвідченіших триатлетів України програв Іванову трохи менше, як півхвилини і задовольнився срібною медаллю. Чільну трійку лідерів замкнув Антон Вітолін.

У змаганні дівчат Національний Кубок дістався житомирянці Анастасії Черненко - вона майже на півтори хвилини випередила срібну призерку Юлію Ніконенко та третю за підсумками змагань Дарію Федченко. Зазначимо, що до старту Кубка України однією з головних фавориток називали юніорку Вікторію Завгородню, одначе черкащанка фінішувала лише четвертою.

Користуючись нагодою, Маріуполь також прийняв юніорський Чемпіонат України в естафетах-мікст та відкриту першість Донецької області. В естафеті обійшлося без несподіванок - перемогу виборов квартет черкащан у складі учасника юніорських Олімпійських Ігор Андрія Сіренка, Дмитра Фірсова, Вікторії Завгородньої та Дарії Федченко.

А головні призи відкритого чемпіонату Донецької області поїхали до Полтави. Серед чоловіків перемогу виборов полтавчанин Ярослав Озюменко, а в змаганні дівчат тріумфувала його землячка Валерія Ткаченко. Цікаво, що одна з фавориток відкритої першості Донеччини Анастасія Черненко фінішувала лише п'ятою. Щоправда, нагадаємо - киянка не мала рівних у змаганнях еліти за Національний Кубок.