Українська правда

Столична влада розглядає можливість виділення землі для ковзанки "Крижинка"

Сергей Шемшученко — 29 вересня 2010, 19:28

Після завершення Євро-2012, коли зона гостинності НСК "Олімпійський" втратить свою актуальність, на її місці будуть відновлені тенісні корти та ковзанка - про це заявив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

"До закінчення робіт з будівництва льодового комплексу у Дарницькому районі "Крижинку" не знесуть", - запевнив міністр.

Збереження льодового палацу "Крижинка" є державною справою і київська влада радо допоможе у її вирішенні - переконує заступник керівника КМДА Анатолій Голубченко.

"Столична влада розглядає можливість виділення землі для "Крижинки", зобов'язання щодо відбудови якої взяло на себе Національне агентство з підготовки та проведення Євро-2012. При вирішенні цього питання агенція керується інтересами і законними правами усіх громадян України, які мають право користуватися частиною Національного спортивного комплексу", - наголосив він.

Загалом НСК об'єднує кілька державних спортивних підприємств, що забезпечують функціонування стадіону, льодово-тренувальної ковзанки, кортів, науково-спортивної бази. Загальна площа НСК "Олімпійський" - 35 гектарів. У зв'язку з проведенням Євро-2012 головна арена країни переживає розбудову, яка зачепила складові нацкомплексу, розташовані на Черепановій горі - і це пов'язано з необхідністю облаштувати там зону гостинності УЄФА для проведення фінального матчу чемпіонату.