Українська правда

Люди з обмеженими можливостями просять подбати про їхній доступ на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 4 жовтня 2010, 13:40

Представники громадських організацій інвалідів зберуться, аби оговорити ситуацію з доступністю громадського транспорту, безпекою пересування, проживання та відвідування стадіону людьми з особливими потребами.

Такий моніторинг відбудеться у кожному з чотирьох приймаючих міст, розповів голова Всеукраїнської спілки працездатних інвалідів Володимир Петровський, пише Deutsche Welle.

Щодо Львова, то свої зауваження фахівці зможуть висловити, оглянувши проекти стадіону та аеропорту. Тож, є надія, що завдяки цьому стандарти УЄФА щодо інвалідів буде дотримано, пояснив Петровський.

Негативним прикладом є ситуація з НСК "Олімпійський", до якого неповносправні мають багато зауважень. Виправити недоліки тепер складно, розповів координатор з питань безбар'єрності Національної Асамблеї інвалідів України Ярослав Грибальський.

Занепокоєння викликає також підготовка дорожньої інфраструктури до Євро-2012 у Львові, каже активіст. Є багато зауважень і недоліків до щойно відремонтованих доріг: нелогічні переходи і незручні з'їзди.